Verdeel de kip in stukken, leg die in een pan, schenk er 2 liter kokend
water op en breng dit snel aan de kook.
Schuim het oppervlak enkele malen zorgvuldig af.
Voeg daarna wat zout (± 2 theelepels), peper, de bladselderij, de
uien en de foelie toe.
Leg het deksel op de pan en laat alles 30-40 minuten zachtjes
doorkoken.
Neem de stukken kip uit de pan en laat ze afkoelen.
Zeef de bouillon door een stuk (kaas)doek (een schone vaatdoek gaat
ook).
Ontvet de bouillon als ze vrij vet is.
Neem het kippenvlees van de botjes en verwijder de vellen.
Snijd het kippenvlees in niet te kleine stukken.
Verhit de olie in een grote wok en fruit de ui hierin onder voortdurend
omscheppen tot hij wat kleur begint te krijgen.
Voeg de knoflook toe en schep alles nogmaals om.
Doe er dan de pepers, de verkruimelde trassie, de djahé, de koenjit
en de laurierbladeren bij en schep alles voortdurend om tot de trassie een
duidelijke geur afgeeft.
Voeg de bouillon aan de inhoud van de wok toe en roer alles enkele malen
goed door.
Laat het 10 minuten zachtjes koken en verwijder de laurierbladen.
Bereid de mie zoals aangegeven op de verpakking (normaal enkele minuten
koken) en laat hem goed uitlekken.
Voeg de mie aan de soep toe en doe 1 minuut daarna ook de stukken kip
erbij, evenals het citroensap en de nootmuskaat.
Schep alles nogmaals om en doe de soep in een grote terrine.
Strooi de voorjaarsuitjes erover en laat er plakjes hardgekookt ei op
drijven.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |